28
Jan
09

Surf Fishing Rompin – Updates

2009 Chinese New year weekend is the opening of MSC fishing activities.

The entourage left for Rompin on Saturday morning and reached safely to the shore of Rompin Beach Resort later in the day. The weather was good but was very windy. Fishing was generally done at night while in the evenings when the tide is low the surfcasters, En Rahim and Aznaff awe passer by seeing them whipping their surf rods reaching distance that normal beach angler envy.

Fishing was great with En Rahim score top spot by hauling all smilangs of all sizes. On day 1 En Rahim caught two whopper and he bagged three more in the early morning of day 2. Haji Hamzah caught 2 smilangs and Aznaff and Twelvefooter only catches some belukangs as they both uses big game rigs. En Rahim and Haji Hamzah both uses paternoster/flapper rigs.

The breeze was raving and water became so brackish with enormous undercurrent. With head winds, casting on the night of day 2 was a disadvantage to anglers. The rough sea was also carrying a lot of logs and tree branches. In spite of that a few more catfish in blukangs were caught but the sight of smilangs was none. Anyhow, a spot was name for En Rahim known as Lubuk Encik Rahim the spot where he caught smilangs in many numbers and smilangs in many sizes. En Rahim also is still MSC record holder of pari when he hauled up a whopping 15kg pari in Teluk Rubiah.

That is all folks. Till later.

Cheers..

Contributed by twelvefooter


4 Responses to “Surf Fishing Rompin – Updates”


  1. 1 khalid
    January 28, 2009 at 18:40 am

    bang, sebenarnyakan macamana pancing dan nak dapat ikan? umpan ke? jarak lontaran ke? rig ke? aznaff d caster pun heran macamana sembilang makan umpan sotong. betul ke sembilang jarang makan umpan sotong? pastu kan heran jugak reaksi pelawat kat pantai bila aku kasitau yang kita dapat 7 ekor sembilang kat situ. kenapa? “open sea” macam tu takde sembilang ke sepatutnya? agaknya situ tempat sembilang bertelur kot?

  2. 2 khalid
    January 28, 2009 at 18:40 am

    Nak buat correction sikit sebenarnya pari kat teluk rubiah hari tu 16kg. Onn konon2nya minus pasir 1kg jadilah 15kg.

  3. 3 malaysiasurfcasting
    January 28, 2009 at 18:40 am

    Bro…hahaha…lain kali basuh dulu pari tu sebelum timbang…

    pasal smilang tu…bila air brackish memang catfish family suka…no doubt about it.

    menurut sumber..”Terdapat 3 jenis sembilang yang biasa ditemui di negara kita iaitu sembilang sungai, sembilang karang dan gemang. Gemang adalah spesies berkepala lebih besar dari sembilang biasa dan berkulit cerah sedikit.”….come to think about it you might have caught gemang kot…i used to catch a lot of it in pantai acheh and it turns dark after a few hrs of catch…

    Habitat
    “Bagaimanapun ketika air surut, spesies ini gemar kepada kawasan bertunggul kayu atau yang mempunyai reba di dasar muara sungai…. asalkan mempunyai struktur pelindung….. aktif (makan) ketika air pasang.”

    “Ikan sembilang bergerak secara berkumpulan yang besar dan gemar mendiamkan diri pada air yang agak dalam walaupun sifatnya gemar mencari makanan di air cetek.”

    “…kurang memilih umpan namun…Perumpun adalah yang terbaik selain udang, sotong, siput, anak ketam, kupang (siput sudu) serta anak ikan.”….sumber Mohd Fatihah Abdullah

    pelawat tu mungkin jarang pancing pantai kot…kan dia kata kat pantai ada pari ajerrr…hehehe

    anyhow…salutttt en rahim…

    cheers..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: